Добри чварци и лети добро дођу

Добро је познато да је сремачка трпеза једна од најбогатијих и најразноврснијих. Месним ђаконијама искусних Сремаца тешко ко може да одоли, а чварци су за многе прави специјалитет, посебно када су свежи, тек извађени из ораније. Баш такве увек имају у пољопривредном газдинству Николин у Војки, које се поред сточарства бави и производњом месних прерађевина.

 

Нема правог Сремца који може да одоли врућим чварцима. Поред већ стандарних месних дјаконија које се справљају за време свињокоља чварци заузимају посебно место и саставни су део трпезе и у летњим месецима, а то је могуће јер се свакодневно могу купити, врући тек отопљени.

Баш такве нуди пољопривредно газдинство Николин из Војке, чији чварци су надалеко познати.

Поред врућих и укусних чврака које се поред базара и манифестација могу купити и у Војки, Николини у понуди имају и сушену сланину, печеницу, кулен, домаћу сремску кобасицу. Све то справљено од домаће сировине, јер се баве и сточарством.

Наша саговорница каже да квалитет увек пронађе купца, тако да са продајом немају проблема. Цене су приступачне за све њихове производе, а што се најтраженијег, чварака тиче, цена им је 1000 динара за килограм.