Дечија недеља: Пријем за прваке у румској Градској кући и турнир у рукомету

И данас су се у румским школама наставиле активности везане за Дечију недељу, која се ове године одржава под слоганом „Шта деци треба да расту до неба“. Тим поводом у спортској хали у Руми одржан је турнир у рукомету за ученике и ученице нижих разреда.

Организатор турнира је Рукометни клуб „Рума“ уз подршку Општине Рума, а према наводима организатора ово је 11. година за редом како се ова спортска манифестација организује са циљем популаризације спорта и рукомета међу децом.

„Мислим да кроз турнир прође око 500 деце, гледамо  да сви имају прилику да играју. Сви су победници, не игра се на резлтат, већ да  што више да се играју на терену“, рекао је Драган Видовић, тренер Рукометног клуба „Рума“.

Истовремено са одржавањем турира, у Градској кући у Руми одржан је пријем за прваке. Најмлађе школарце дочекале су председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Јовановић Поповић. Председница је поздравила малишане од којих је већина по први пут ушла у Градску кућу.

 

„Наша дужност  према деци јесте да им обезбедимо услове за безбрижно детињство, да им обезбедимо што боље окружење за учење, односно што боље услове рада за њихове учитеље  и наставнике, значи да школе буду функционалне, да имају добре услове, да имају квалитетан програм наставе, да им обезбедимо уџбенике, све оно што им је неопходно како би они стекли што више знања које ће им бити неопходно у одрастању и животу“, навела је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Након поздрава, председница и заменица су наставиле дружење са децом, а уручени су и пригодни поклни првацима.

Дечија недеља се ове године обележава од 3. до 9. октобра, а током тих дана спроводи се низ активности  које славе дечију игру, пријатељство, подстичу емпатију и хуманост код деце.