Broj obolelih od korona virusa se smanjuje u rumskoj, inđijskoj i staropazovačkoj opštini

U opštini Ruma nema novozaraženih virusom korona. Prema podacima iz rumskog  Doma zdravlja, koje je preneo predsednik Opštine Ruma, jedna osoba je izlečena, tako da je od COVID-a 19 u toj sremskoj opštini  zaraženo 6 osoba.

Korona virus u Opštini Stara Pazova jenjava o čemu govore poslednji podaci. U prethodna dva dana je zabeležen jedan slučaj zaraze na teritoriji te opštine. U pitanju je mladić star 23 godine i on je ukupno 29. osoba kod koje je od početka epidemije registrovan virus COVID-19, a da ima prebivalište u nekom od mesta staropazovačke opštine. Na sreću, više od polovine zaraženih je ozdravilo dok kod preostalih nema teške kliničke slike. Na početku epidemije 3 osobe starije dobi sa priključenim bolestima je preminulo. Da epidemija virusa polako jenjava govori i činjenica da je značajno opao broj osoba koje su pod merama izolacije. Tako je u jednom trenutku broj takvih slučajeva iznosio gotovo, 500 a danas je nešto više od 90.

Prema podacima nadležne epidemiološke službe Doma zdravlja, na teritoriji Opštine Inđija registrovano je šesnaest osoba zaraženih virusom korona. Od njih, četiri osobe su se nakon bolničkog lečenja vratile kući, jer su na testovima bile negativne, ali su i dalje pod preventivnim zdravstvenim nadzorom i u kućnoj izolaciji. Nadležni apeluju na pridržavanje mera raspisanih od strane državnih organa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*