Bolji uslovi za školovanje: Počelo je izlivanje temelja novog dela škole

Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički juče je sa saradnicima obišla radove na dogradnji novog krila Srednje tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ u Pećincima. Počelo je izlivanje temelja novog dela škole u okviru kojeg će, na 964 kvadratna metra, biti smešteno devet novih učionica, tri kabineta, biblioteka, zbornica i četiri kancelarije.

Prva žena pećinačke opštine je tom prilikom naglasila da se dogradnja pećinačke srednje škole realizuje u okviru Programa modernizacije škola koji realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu ugovora Republike Srbije i Evropske investicione banke.

– Trudimo se da našoj deci pružimo što kvalitetnije uslove za školovanje. Pećinačka srednja škola je jedan od pionira dualnog sistema obrazovanja u Srbiji, od ove školske godine smo uveli i nove obrazovne profile, a već dve generacije industrijskih mehaničara su dobile posao u kompaniji Boš odmah po završetku školovanja. Dogradnjom objekta srednje škole, novim kabinetima i učionicama obezbedićemo srednjoškolcima i nastavnom osoblju znatno bolje uslove za učenje i rad, rekla je Kovačević Subotički.

Ona je takođe i dodala da pećinačke lokalna samouprava već godinama značajna sredstva iz budžeta izdvaja za obnovu školskih objekata, ali da deo sredstava obezbeđuje i kroz projektno finansiranje, te da je stoga podrška Ministarstva prosvete izuzetno značajna.

Ukupna vrednost projekta je 60,5 miliona dinara, a pećinačka lokalna samouprava je za realizaciju ovog projekta obezbedila zemljište i projektnu dokumentaciju.

dav

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*