Amatersko pozorište “Pepo Krsto” iz Surduka slavi dve godine od osnivanja

Amatersko pozorište “Pepo Krsto” iz Surduka slavi dve godine od zvaničnog osnivanja, a sve je počelo pre osam godina kada je seoski učitelj oformio dramsku sekciju sastavljenu od 20 talentovanih učenika i učenica. Danas amatersko pozorište može da se pohvali mnogobrojnim nagradama osvojenim na festivalima širom zemlje, ali i sopstvenim- “Dani glume”.
Kada spojite učitelja i generaciju od 20-oro talentovanih učenika i učenica dobijete jedno kvalitetno amatersko pozorište kakvo jeste “Pepo Krsto” iz Surduka. Sve je počelo pre osam godina kada je seoski učitelj Dušan Radojčić oformio dramsku sekciju, a posle šest godina rada i amatersko pozorište. 
Surdučko amatersko pozorište prešlo je put od jednostavnih do veoma složenih pozorišnih predstava. Do sada su uradili osam predstava a sa nekima od njih, Amatersko pozorište “Pepo Krsto” osvojilo je nagrade na festivalima širom naše zemlje. Jedna od njih je nagrada za kostime i najbolju žensku ulogu na DOPS-u u Jagodini.
– Učestvovao sam na mnogim festivalima sa različitim predstavama, komedijama i tragedijama. Radili smo i po Balaševićevom pesmi „Vasa Ladački“, imamo jednu divnu predstavu „Žute dunje“ koja je osvojila velike simpatije publike. Kruna našeg uspeha desila se 20. maja kada smo osvojili prvo mesto u Sremu, a zatim smo sa istom predstavom „Dom za vešanje“ koja je rađena po Kusturičinom filmu, osvojili prvo mesto i u Kuli na pokrajinskom festivalu u omladinskoj konkurenciji, rekao je Dušan Radojčić, osnivač Amaterskog pozorišta “Pepo Krsto” Surduk
Kao kruga dvogodišnjeg rada, Amatersko pozorište “Pepo Krsto” pokrenulo je sopstveni festival “Dani glume” koji je prvi put održan prošle godine. Kako kaže Radojčić, tokom tri dana festival amaterske trupe iz naše zemlje gledalo je preko 500 ljubitelja pozorišta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*