Bolji uslovi grejanja za Rumljane: Uskoro tri nove kotlarnice

Rumljani koji se greju na mazut mogu očekivati skori početak realizacije izgradnje 3 nove kotlarnice, s kojima bi se prešlo na korišćenje gasa kao energenta. Ovim su svi na dobitku, tvrde nadležni: s jedne strane građani koji stavljaju u prošlost ekološki neprihvatljiv energent, a s druge strane lokalna samouprava, čije preduzeće Gas Ruma, povećavanjem obima posla, vraća i veći procenat dobiti svom osnivaču, samim tim i građanima.

Građani opštine Ruma, kako je zamišljeno i isplanirano, trebalo bi uskoro da počnu da se greju efikasnije. Projektna dokumentacija za izgradnju tri nove kotlarnice je već gotova, ali bi trebalo obezbediti gotovo 300 miliona dinara da bi investicija bila i realizovana. I za to postoji plan.

„Čak i kreditno zaduženje ima smisla iz razloga što gubitak koji imamo tamo na mreži je blizu 50% i meri se milionima dinara godišnje. Dakle, izgradnja ove kotlarnice bi ovaj gubitak sanirala. Zato kažem da kreditno zaduženje, u smislu otplaćivanja nekih rata u nekom budućem periodu, ima smisla, jer bi anulirali gubitak koji kotlarnica Rume čini“, rekao je za naš portal Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma.

Posle izgradnje prve kotlarnice u naselju Tivol, zbog utvrđenih najvećih gubitaka na toj lokaciji, od čak 50 odsto, uslediće podizanje nove kotlarnice na centru, a zatim i kod Doma zdravlja, potvrdio nam je načelnik Ljubišić, koji se nalazi na čelu opštinske Komisije za rešavanje problema u JP Stambeno Ruma.

A u vezi sa informacijom iz MUP-a Srbije da su pripadnici PU Sremska Mitrovica u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Rumi uhapsili J.M. (1965) i G.L. (1965) zaposlene u javnom preduzeću “Stambeno” , koji se terete da su u periodu od januara do septembra 2016. godine prisvojili milion dinara od naplate troškova grejanja, koje su građani uplaćivali na blagajni JP “Stambeno”, a koje J.M. i G.L. nisu knjižili u poslovnim knjigama, načelnik Ljubišić je istakao da nadležni organi treba da daju glavnu reč.

„Mislim da ne bi bilo u redu da ja komentarišem to. To je posao nadležnih državnih organa, tužilaštva, suda. Oni će dati konačnu i krajnju reč“, izjavio je Ljubišić.

Investicija u efikasnije grejanje jedna je od vitalnih stavki koje su došle na red. Podsećanja radi, Ruma je u proteklom periodu bila jedan od onih gradova Srbije u kojima je sve više korisnika odustajalo od grejnog sistema unutar lokalne mreže.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*