„Bašta Pustolova“ restoran koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Uz sremsko Podunavlje uvek se vezuje i ukusna hrana od ribe koja plovi jednom od najvećih reka u našoj zemlji. Jedan takav objekat, u kom se sprema jedna od najboljih ribljih čorbi u Sremu, pronašli smo u Starim Banovcima. U pitanju je “Bašta Pustolova”, koja nije samo obična kafanica sa ukusnom hranom već i sedište Kluba ljubitelja ekstremnih sportova Pustolov. Marko Prodanović, vlasnik i entuzijasta priča priču Pustolova.

Marko Prodanović je od divljine na samo nekoliko stotina metara od centra sela prvo okupio članove kluba ekstremnih sportova, a zatim vremenom stvorio bazu hedonizma nazvanu “Pustolov”. Ovaj prostor je po svemu jedinstven jer ima dušu oplemenjenu drvećem koje je na ovom mestu posadio Marko i njegovi prijatelji pre vise od 15 godina, a stalni stanovnici, i zimi i leti su labudovi.

-Na kraju ispada da je “Pustolov” specifičan što je jednostavna prirodna priča. Ništa posebno, ni specijalno, a zapravo u tome jeste poenta. Ova cela priča građena je godinama sa srcem i dušom, svako je uneo neki svoj stil i ono što je specifično jeste da ovde ne postoji pravac, već krivina-  rekao je Marko Prodanović, vlasnik Bašte Pustolova.

Pre nekoliko godina kada su Marko i prijatelji krčili divlju deponiju koju su našli na mestu sadašnje kafanice “Pustolov” pronašli su mađarske forinte iz 1800. godine i ljudske kosti. Tada su otkrili mogućnost da su u pitanju kosti vojskovođe Atile Hana i došli na ideju da od toga naprave turističku atrakciju.

-Naši prijatelji Mađari to nisu primili sa oduševljenjem, ali smo ih na kraju ubedili da to jesu kosti Atile Hana. Napravili smo i bunar želja koji nam je voda odnela pre koju godinu, ali očekujemo da će priča nastaviti da se razvija i da od toga napravimo turističku atrakciju- dodao je Prodanović.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Pazovačka privreda-uspešne priče“ koji je sufinansiran iz sredstava Opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*