Atletičar iz Kenije pobednik Rumskog polumaratona Atletičar iz Kenije pobednik Rumskog polumaratona
Sjajni trkači iz Srbije, zemalja iz okruženja i Kenije, nadjačali su teške vremenske prilike i tempereturu od plus 30°C, pa je u našem gradu... Atletičar iz Kenije pobednik Rumskog polumaratona

Sjajni trkači iz Srbije, zemalja iz okruženja i Kenije, nadjačali su teške vremenske prilike i tempereturu od plus 30°C, pa je u našem gradu uspešno održana sportska manifestacija -2. Rumski polumaraton.

Prema očekivanju trijumfovao je kenijski atletičar Isak Kimutai Ngeno (1:12:51), ostavivši iza sebe odlične srpske trkače Darka Živanovića i Kristijana Stošića. U ženskoj konkurenciji slavila je Teodora Simović (1:18:29), drugoplasirana je bila kenijka Suzan Vačeke Mutoni, a treća je na cilj stigla Slađana Stamenković.

Pobednici 2. Rumskog polumaratona Isak Kimutai Ngeno i Teodora Sumović zadovoljni su postignutim rezultatima, organizacijom trke, ali i podrškom rumske publike.

– Istrčao sam dobru trku i veoma sam srećan zbog pobede. Sve nas je bodrila sjajna publika, hvala im na tome. Ovaj polumaraton će mi ostati u lepom sećanju, upoznao sam jedan lep grad i divne ljude koji su bili više nego srdačni – rekao je nakon pobede Kimutai Ngeno.

– Imam iza sebe veoma uspešnu sezonu, zasluge za to dugujem mom treneru Rifatu Zilkiću. Pobeda u Rumi je veliki podstrek za nastavak sezone, jer činjenica je da sam iz trke u trku sve bolja. Nadam se da ću u tom ritmu i nastaviti – izjavila je Teodora Simović, reprezentativka naše zemlje i atletičarka koja ima iza sebe pregrš uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević i generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Ruma Miloš Marković smatraju da je Ruma novim polumaratonom učvrstila poziciju na atletskoj mapi Srbije.

– Mladi sportski entuzijasti koji su inicirali i organizovali ovaj polumaraton bili su više nego na visini zadatka. Nadam se da će ova sportska manifestacija u našem gradu biti dugovečna i da će biti ponos građana Rume. Još jednom bih se zahvalio Rumljanima na velikoj podršci trkačima, koja im je bila više nego neophodna u ovim vremenskim prilikama. U organizacionom smislu možemo biti izuzetno zadovoljni 2. Rumskim polumaratonom. Primenili smo prošlogodišnja iskustva i korigovali ono što nije bilo dobro – naglasio je Kovačević.

 

Najbrži Rumljani: Dragana Špehar (8. mesto 1:54:41) i Branislav Srdić (1:27:17) bili su saglasni u oceni da je pred domaćom publikom najlepše, ali i najteže trčati, te da su ponosni na ostvareni uspeh.

Opština Ruma je novčano nagradile pobednike trke i u muškoj i ženskoj konkurenciji sa po 30.000 dinara, drugoplasirani su dobili po 20.000, trećeplasirani 12.000, četvrtoplasirani 7.000, a petoplasiranioo 5.000 dinara. Najbrži Rumljani su dobili po 15.000 dinara. Priznanja su uručena i u kategorijama 40+, 50+ i 60+ godina, kao i u štafetnoj trci i Neon bambini trci, u kojoj su se nadmetali najmlađi Rumljani. Veliki broj građana je uzeo učešće i u DDOR trci zadovoljstva.

Pobednik štafetne trke je ekipa „Heneks DOO“, sa rezultatom 1:19:12, kao drugi trku su završili „Raning trip 1“, treći su bili „Dživdžani“.

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar