Atletičar iz Kenije pobednik Rumskog polumaratona

Sjajni trkači iz Srbije, zemalja iz okruženja i Kenije, nadjačali su teške vremenske prilike i tempereturu od plus 30°C, pa je u našem gradu uspešno održana sportska manifestacija -2. Rumski polumaraton.

Prema očekivanju trijumfovao je kenijski atletičar Isak Kimutai Ngeno (1:12:51), ostavivši iza sebe odlične srpske trkače Darka Živanovića i Kristijana Stošića. U ženskoj konkurenciji slavila je Teodora Simović (1:18:29), drugoplasirana je bila kenijka Suzan Vačeke Mutoni, a treća je na cilj stigla Slađana Stamenković.

Pobednici 2. Rumskog polumaratona Isak Kimutai Ngeno i Teodora Sumović zadovoljni su postignutim rezultatima, organizacijom trke, ali i podrškom rumske publike.

– Istrčao sam dobru trku i veoma sam srećan zbog pobede. Sve nas je bodrila sjajna publika, hvala im na tome. Ovaj polumaraton će mi ostati u lepom sećanju, upoznao sam jedan lep grad i divne ljude koji su bili više nego srdačni – rekao je nakon pobede Kimutai Ngeno.

– Imam iza sebe veoma uspešnu sezonu, zasluge za to dugujem mom treneru Rifatu Zilkiću. Pobeda u Rumi je veliki podstrek za nastavak sezone, jer činjenica je da sam iz trke u trku sve bolja. Nadam se da ću u tom ritmu i nastaviti – izjavila je Teodora Simović, reprezentativka naše zemlje i atletičarka koja ima iza sebe pregrš uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević i generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Ruma Miloš Marković smatraju da je Ruma novim polumaratonom učvrstila poziciju na atletskoj mapi Srbije.

– Mladi sportski entuzijasti koji su inicirali i organizovali ovaj polumaraton bili su više nego na visini zadatka. Nadam se da će ova sportska manifestacija u našem gradu biti dugovečna i da će biti ponos građana Rume. Još jednom bih se zahvalio Rumljanima na velikoj podršci trkačima, koja im je bila više nego neophodna u ovim vremenskim prilikama. U organizacionom smislu možemo biti izuzetno zadovoljni 2. Rumskim polumaratonom. Primenili smo prošlogodišnja iskustva i korigovali ono što nije bilo dobro – naglasio je Kovačević.

 

Najbrži Rumljani: Dragana Špehar (8. mesto 1:54:41) i Branislav Srdić (1:27:17) bili su saglasni u oceni da je pred domaćom publikom najlepše, ali i najteže trčati, te da su ponosni na ostvareni uspeh.

Opština Ruma je novčano nagradile pobednike trke i u muškoj i ženskoj konkurenciji sa po 30.000 dinara, drugoplasirani su dobili po 20.000, trećeplasirani 12.000, četvrtoplasirani 7.000, a petoplasiranioo 5.000 dinara. Najbrži Rumljani su dobili po 15.000 dinara. Priznanja su uručena i u kategorijama 40+, 50+ i 60+ godina, kao i u štafetnoj trci i Neon bambini trci, u kojoj su se nadmetali najmlađi Rumljani. Veliki broj građana je uzeo učešće i u DDOR trci zadovoljstva.

Pobednik štafetne trke je ekipa „Heneks DOO“, sa rezultatom 1:19:12, kao drugi trku su završili „Raning trip 1“, treći su bili „Dživdžani“.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*