АПВ: 120 милиона за спортску инфраструктуру, Рума добила средства за „Рупаче“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима локалних самоуправа, школа и спортских центара за финансирање 38 пројеката у области изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, за шта је издвојено 120 милиона динара.

Реализацијом тих пројеката унапређује се школска спортска инфраструктура, јавни спортски терени и центри доступни свим грађанима, као и тренажни центри намењени врхунским спортистима.

Председник Мировић подсетио је на то да је формирањем Покрајинске владе 2016. године, при Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, формиран Сектор за управљање инфраструктурним пројектима, чија је надлежност развој спортске инфраструктуре.

„Од 2016. године до данас путем ових јавних конкурса у спортску инфраструктуру уложено је готово 730 милиона динара за 422 пројекта. Из године у годину средства за ове намене су све већа, јер желимо да поред великих градова, који су били и остали спортски центри, и у мањим срединама створимо услове за развој спорта унапређењем спортске инфраструктуре“, изјавио је председник Мировић изразивши очекивање да у току ове године почне изградња нове спортске дворане у Новом Кнежевцу.

Између осталог, путем овог конкурса, средства су издвојена за опремање рукометног терена у Средњој стручној школи у Црвенки, адаптацију постојеће атлетске стазе у Ади, одржавање кошаркашких терена у Спортском центру „Тиквара“ у Бачкој Паланци, санацију паркета у фискултурној сали у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину, замену спортског паркета у великој сали хале „Мостонга“ у Спортском центру „Соко“ у Сомбору, замену спортског паркета у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ у Врбасу.

Средства су одобрена и за пројекат одржавања пода у сали ОШ „Жарко Зрењанин“ у Зрењанину, одржавања кошаркашког и рукометног терена у Руми, замену столарије у сали ОШ „Вук Караџић“ у Дероњама, инвестиционо одржавање свлачионица у Спортско-рекреативном центру „Јединство“ у Новом Бечеју, инвестиционо одржавање кошаркашког терена у Сенти и за друге пројекте.

„Улагање у спортску инфрастуктуру веома је значајно зато што бројни светски и европски асови попут Иване Шпановић, Николе Јокића, Душана Тадића и браће Милинковић Савић потичу из Војводине, и ми би као друштво требало да им вратимо дуг и створимо много боље услове да свету подаримо нове спортске шампионе. Улагањем у ову област имаћемо много боље резултате, здравију децу, задовољније навијаче и још већи број спортиста познатих у свету који ће допринети афирмацији спорта и угледу Србије“, рекао је председник Мировић.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Извор/ Фото/ Покрајинска влада