Agencija za ruralni razvoj Sremska Mitrovica: Podsetnik za poljoprivrednike

Iz Agencije za ruralni razvoj Sremska Mitrovica podsećaju poljoprivrednike da su do 15. oktobra ove godine aktuelni konkursi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za izgradnju i opremanje objekata i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke.

– Svi poljoprivrednici koji su izgradili objekte ili nabavili umatičena grla stoke, pravo na podsticaje u ovoj godini mogu iskoristiti još nešto manje od mesec dana – izjavio je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Podsticaji za izgradnju i opremanje objekata obuhvataju podršku programima i to:

1) iz oblasti voćarstva i povrtarstva: za izgradnju objekta za čuvanje i skladištenje voća i povrća; nabavku nove opreme za objekat za čuvanje i skladištenje voća i povrća, nabavku nove opreme za pripremu voća i povrća za tržište.

2) iz oblasti stočarske proizvodnje: za izgradnju objekta za smeštaj svinja, ovaca i koza; nabavku nove opreme za objekat za smeštaj životinja; građenje novog objekta za skladištenje stajnjaka; nabavku nove opreme za manipulaciju, odlaganje, separaciju i distribuciju stajnjaka; nabavku nove opreme za objekte za akvakulturu.

Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla obuhvataju podršku nabavci priplodnih grla goveda, ovaca i koza,  svinja i plečinjih matica.

Pravo na podsticaje po osnovu oba konkursa ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje se podnose Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, do 15. oktobra ove godine.

Sve dodatne informacije poljoprivrednici sa teritorija Grada Sremska Mitrovica mogu dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica na adresi Svetog Dimitrija br.6 (zgrada DDOR-a) i putem telefona 022/610-573.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*