Inđija: U PU „Boško Buha“ 70 mališana manje sa liste čekanja

Do početka školske godine delimično će biti rešen problem smeštajnih kapaciteta u objektu Sunce PU „Boško Buha“ u Inđiji. Kako je naveo predsednik opštine Vladimir Gak na fiskulturnu salu pomenutog objekta , u narednim danima, biće nadograđene dve prostorije u koje će biti smeštene dve grupe predškolaca.

Opštinsko rukovodstvo donelo je preliminarnu odluku da se na fiskulturnu salu u okviru objekta „Sunce“ PU „Boško Buha“ nadograde prostorije u koje će biti smešteno oko 70 mališana koji se trenutno nalaze na listi čekanja, što je više od 50 odsto dece koja čekaju na prijem više meseci. Na fiskulturnu salu biće nadograđene dve veće i jedna manja prostorija sa toaletom i komunikacijskim hodnikom, koji će spajati stari i novi deo zgrade, kaže Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija i dodaje da postoji i mogućnost izgradnje dve manje kancelarije.

Владимир Гак
 Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija

Rešavanje problema nedostatka pprostora za prijem mališana je od krucijalnog značaja za opštinsko rukovodstvo ali će se u narednom periodu rešavati i pitanje nedostatka stručnog osoblja. Kako navodi Gak, razmotriće sve zakonske regulative a postoji i prelazno rešenje u vidu povlačenja vaspitača iz sela u inđijske objekte gde je veća potreba za vaspitačima.

Gak se nedavno osvrnuo i na svoj obilazak objekta „Sunce“ PU Boško Buha u Inđiji i istakao da je nezadovoljan na koji način se rukovodilo ovom ustanovom još jednom obećavši svim roditeljima da u narednom periodu mogu da očekuju bolje uslove za svoju decu i potpuno rešavanje problema koji se tiče smeštajnih kapaciteta izgradnjom još jednog objekta u Inđiji.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*