9. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini sutra u Bačkoj Palanci 9. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini sutra u Bačkoj Palanci
Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je tradicionalna manifestacija na kojoj svake godine učestvuje preko dvesta udruženja žena iz Vojvodine, a obeležava se povodom... 9. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini sutra u Bačkoj Palanci

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je tradicionalna manifestacija na kojoj svake godine učestvuje preko dvesta udruženja žena iz Vojvodine, a obeležava se povodom Međunarodnog dana seoskih žena (15. oktobar).

Centralni događaj manifestacije posvećen je predstavljanju stvaralačkih potencijala i proizvoda seoskih žena u Vojvodini, pre svega rukotvorina i domaće radinosti koja neguje i afirmiše tradiciju i bogato kulturno nasleđe Vojvodine. Ovogodišnji Sajam biće koncipiran u tri tematske celine: tkanje i vez, rukotvorine, starinski i tradicionalni kolači.

Svečano otvaranje zakazano je za 11.00 časova, a izlaganje će početi već u 8 sati u Ulici kralja Petra I (pešačka zona) i trajaće do 15 časova. Organizator je Zavod za ravnopravnost  polova, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar