3. и 4. септембра Дани грођжа у Баноштору

26.Баношторски дани грожђа биће одржани трећег и четвртог септембра у Баноштору.

Манифестација ће почети у суботу у 11 сати изложбом рукотворина Удружења жена и домаће радиности, као и изложбом вина, грожђа и осталог воћа. И ове године биће организован дефиле, богат културно-уметнички програм, а од 21 сат и 30 минута наступиће Александра Младеновић.

Организатори манифестације су Општина Беочин и Месна заједница Баноштор.

 

Манифестација „Баношторски дани грожђа“ којом се традиционално најављује почетак бербе на северним падинама Фрушке горе одржаће се 26. пут предстојећег викенда  3. и 4. септембра.

Организатори су и ове године најавили богат и разноврстан изложбени, културни и забавни програм који ће на добар начин представити понуду локалних винара, удружења и гастрономску понуду традиционалних сремачких специјалитета.

Посетиоци ће имати прилику да уживају у дефилеу учесника и великој изложби вина, наступима локалних тамбурашких састава и музичком програму у оквиру кога нас у првој вечери очекује коцерт Александре Младеновић.

За намлађе посетиоце у Баноштор нам овог викенда стиже и луна парк као и најбољи лицидери који ће својим шароликим штандовима и посластицама засладити дружење у предстојећим данима грожђа.

Познати као добри домаћини Баношторци позивају госте и на дружење уз Дунав и ловачки паприкаш и кување пударца уз пратњу тамбураша.

Свечано отварање 26. „Баношторских дана грожђа“ је у суботу, 3. септембра у 14 часова. Манифестација ће бити отворена традиционалним дефилеом учесника који сваке године пролази селом за успешну бербу и добар род  грожђа.

Манифестацију организује Месна заједница Баноштор уз подршку Центра за културу спорт и туризам општине Беочин и покровитељство Скупштине општине Беочин.