179 miliona dinara za rad 12 poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini (VIDEO) 179 miliona dinara za rad 12 poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini (VIDEO)
12 Poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini dobilo je sredstva od pokrajinskog sekretarijata za ovu godinu. Sredstva u visini od 179 miliona dinara namenjena su za... 179 miliona dinara za rad 12 poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini (VIDEO)

12 Poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini dobilo je sredstva od pokrajinskog sekretarijata za ovu godinu. Sredstva u visini od 179 miliona dinara namenjena su za realizaciju aktivnosti iz programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, te podrške u sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Savremena poljoprivredna proizvodnja se ne može zamisliti bez saveta stručnjaka. Nove tehnologije u proizvodnji, nova semena, hemijski preparati i drugo  moraju što pre biti implementirane u poljoprivrednu proizvodnju, a u tome poljoprivrednicima značajnu pomoć pružaju poljoprivredne stručne službe. Imajući u vidu njihov značaj Pokrajinski sekrtarijat za poljoprivredu je ove godine obezbedio 179 miliona dinara za rad 12 takvih službi na području pokrajine.

Dve poljoprivredne stručne službe u Sremu su takodje dobile finansijsku pomoć sekretarijata. Poljoprivredna stručna služba u Rumi je dobila 7,45 miliona dinara za savetodavnu delatnost, a 5 miliona i 40 hiljada dinara za prognozno izveštajnu službu. Sremskomitrovačka poljoprivredna služba je dobila 8,9 miliona za savetodavnu delatnost i blizu 6 miliona za prognozno izveštajni rad.

Cilj Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je i uspešna saradnja sa  poljoprivrednicima, ali i sa lokalnim samoupravama koje apliciraju na njihove konkurse, istakao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Inače, Javni poziv za pomoć Savetodavnim službama u Vojvodini prvi je ovogodišnji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a juče je potpisan i Ugovor sa razvojnim fondom Vojvodine o subvencionisanju kredita poljoprivrednicima za sistem za navodnjavanje. Pokrajinski sekretarijat je za ovu meru opredelio 2.000.000,00.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar