179 miliona dinara za rad 12 poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini (VIDEO)

12 Poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini dobilo je sredstva od pokrajinskog sekretarijata za ovu godinu. Sredstva u visini od 179 miliona dinara namenjena su za realizaciju aktivnosti iz programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, te podrške u sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Savremena poljoprivredna proizvodnja se ne može zamisliti bez saveta stručnjaka. Nove tehnologije u proizvodnji, nova semena, hemijski preparati i drugo  moraju što pre biti implementirane u poljoprivrednu proizvodnju, a u tome poljoprivrednicima značajnu pomoć pružaju poljoprivredne stručne službe. Imajući u vidu njihov značaj Pokrajinski sekrtarijat za poljoprivredu je ove godine obezbedio 179 miliona dinara za rad 12 takvih službi na području pokrajine.

Dve poljoprivredne stručne službe u Sremu su takodje dobile finansijsku pomoć sekretarijata. Poljoprivredna stručna služba u Rumi je dobila 7,45 miliona dinara za savetodavnu delatnost, a 5 miliona i 40 hiljada dinara za prognozno izveštajnu službu. Sremskomitrovačka poljoprivredna služba je dobila 8,9 miliona za savetodavnu delatnost i blizu 6 miliona za prognozno izveštajni rad.

Cilj Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je i uspešna saradnja sa  poljoprivrednicima, ali i sa lokalnim samoupravama koje apliciraju na njihove konkurse, istakao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Inače, Javni poziv za pomoć Savetodavnim službama u Vojvodini prvi je ovogodišnji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a juče je potpisan i Ugovor sa razvojnim fondom Vojvodine o subvencionisanju kredita poljoprivrednicima za sistem za navodnjavanje. Pokrajinski sekretarijat je za ovu meru opredelio 2.000.000,00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*