Румски ликовни салон до 21. јануара у Културном центру

Традиционално на крају године у Културном центру „Брана Црнчевић“ отворен је Румски ликовни салон. На 22. Румском ликовном салону учествовало је 38. уметника, а победник је Мирослав Мунижаба. Другу награду освојио је Иван Цајзлов, док је трећа припала  Предрагу Пеђи Јововићу.

Победник Мирослав Мунижаба из Сремске Митровице се представио са два рада у комбинованој техници, енформел са неким препознатљивим елементима.

„Већ дужи временски период радим слике тог типа, инспирација ми је Лазар Возаревић. Слика која је добила награду је била излжена на октобарском салону у Шапцу, задовољан сам, то ми је трећа награда којун добијам у Руми, ово ми је друга прва награда и једном сам добио другу награду. Имао сам две самосталне изложбе у Руми, а сада ћу имати и трећу следеће године“, изјавио је Мирослав.

Вајарка Љиљана Војводић, чланица Уметничког савета Галерија КЦ-а је изјавила да је Салон заиста изузетног квалитета.

Салон је окупио велики број уметника и надам се и убудуће тако, овде су заступљени аутори из целог Срема. Имамо јако азнимљивих техника почевши од графика, слика, необичних начина сликања, избор је огроман и то говори о лепоти стварања и могућностима да сваки уметник покаже свој лични рукопис. То је  богатство овог Салона, богатсво идеја и тема такође. За сваку похвалу је пошто су се одазвали пре свега и наши уметници који су и раније учествовали, а ове године имамо и неколико младих уметника и похваљујем и те младе који су се укључили. Имамо и једну необичност, а то је изложен „Биодиверзитет језера и парк шуме Борковац“ то је једно ремек дело које је окупило јако велик број учесника и по томе је необичан. Био је иузложен и у Београду у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“, представљено је наше  језеро, плућа нашег града“, изјавила је Љиљана.

Изложба траје до 21. јануара.