ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ РУМА: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ, ЗДРАВСТВО И КУЛТУРУ ЈЕ ОД ЕСЕНЦИЈАЛНОГ ЗНАЧАЈА

Председница општине Рума Александра Ћирић Бошковић гошћа је новог издања емисије „Отворени студио“ на Тв Фрушка гора која ће се емитовати вечерас од 20 часова.

Председница Ћирић Бошковић говорила је о великом обиму посла и широкој лепези радова који су обележилчи годину на измаку. Говорећи о Завичајном музеју као симболу Руме , најстаријем спратном објекту у граду у који није дуго улагано , председница је истакла да постоји велики распон генерација који и не знају шта се у музеју налази управо јер је годинама уназад ова установа културе била запостављена. Предсеница се захвалила Министарству културе на томе што су препознали труд локалне самоуправе да се музеј поптуно санира . Након завршетка радова, Ћирић Бошковић истиче , да ће Завичајни музеј Рума имати нову сталну поставку на којој ће други музеји позавидети, а са свим новитетима доћи ће и до већег броја туриста и посетилаца.

„Наша Туристичка организација доживљава свој процват, то сам приметила још током прошле године током припремања Божићне улице. Сваки део Руме који је погодан за туризам, Туристичка организација презентује на најбољи начин“.

Говорећи о бројним инфраструктурним радовима председница је нагласила “ не постоји део општине у којој се није улагало у путеве“ и додала да се равномерни развој града и села може постићи , не у исто време, али то се види када се на крају године сумирају резултати“.

„Нико није обраћао пажњу на оно што је есенцијално, а то су образовање, здравство и култра“, рекла је председница сумирајући недавна улагања у румски Дом здравља, те је додала да ће након санацие Дечијег одељења бити реконструисан и школски диспанзер.

„Многи нису веровали да ће се санирати Градска депонија, показали смо да је могуће захваљујући помоћи Министарства, а тек оно што следи је зелена оаза на месту где је била депонија“.

Цео разговор можете погледати вечерас од 20 часова на каналу Тв Фрушка гора.