Градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић одржао састанак са директорима Дома здравља и Опште болнице

Градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић је јуче у свом кабинету у 06.45 одржао састанак са директорима Дома здравља и Опште болнице и информатичким службама ових установа. Градоначелник је са сарадницима разговарао о унапређењу система заказивања, али и о потребним предусловима за постављање магнетне резонанце у Општој болници Сремска Митровица.
“Данас смо почели нешто раније, у 06.45 и можемо да користимо неке изговоре, како Општа болница није у надлежности Града, али морамо да се потрудимо јер Митровчани траже од нас квалитетнију здравствену заштиту. Две теме су данас биле на столу. Прва тема је била набавка магнетне резонанце. Пре неки дан сам саопштио јавности да имао разговор са министром здравља и да смо договорили како ће почетком следеће године магнет бити испоручен Општој болници у Сремској Митровици. Морамо направити неке техничке предуслове за то. Данас смо завршили један део тих техничких предуслова. Направљена је листа од пет лекара и пет техничара који ће кренути од 1. септембра на обуку, да би могли да користе тај магнет”, изјавио је градоначелник.

Да би се овај апарат инсталирао, неопходно је обезбедити нови објекат за њега, с ову обавезу Град Сремска Митровица преузима на себе: “Град ће обезбедити материјалне услове да би тај магнет могао да се инсталира, помоћи ћемо све што треба око тога, и финансијски и на сваки други начин. Договорена и локација где ће то бити тако да, мислим да ту не треба нешто велико да бринемо. Оно што сам приметио, људи често мешају ЦТ и магнетну резонанцу. Два ЦТ-а постоје у Општој болници Сремска Митровица, али магнет никад у Митровици није био и ово ће бити први пут да имамо овако савремену опрему”, додаје Недимовић.

На састанку је договорено да информатичке службе Дома здравља и Опште болнице раде на унапређењу система заказивања специјалистичких прегледа, а нека решења су већ постигнута и почеће да се примењују од 1. септембра: “Тема која брине Митровчане јесте заказивање специјалистичких прегледа. Сада смо искординирали неке ствари. Несхватљиво је да иако су исте струке, на истим пословима, људи ретко комуницирају. Данас су били информатичари из Дома здравља и Опште болнице, директор Дома здравља и Опште болнице и договорили смо да заказивање више не иде на месечном нивоу по принципу “брзи прсти”. Општа болница ће петком достављати термине за специјалистичке прегледе за следећу недељу, а Дом здравља ће од петка од 11 сати па надаље заказивати термине за специјалистичке прегледе пацијентима. Дом здравља је преузео на себе обавезу да обавештава пацијенте, у почетку телефонским путем, а касније и путем смс порука који је термин и да дођу по упут. Покушаћемо на овај начин да смањимо листе чекања и све ово ће почети да се имплементира од 1. септембра. Ако те ствари успемо да решимо, мислим да ћемо направити озбиљан искорак унапред”, закључио је градоначелник.

Loading