У недељу концерт хорске музике и изложба у Купинову

У дворишту Етно куће „Путник“ у Купинову, у недељу 29. августа у 19.00 часова биће одржан Концерт хорске музике симболичног назива „Песмом у славу Купиника“, којим ће бити и званично затворено овогодишње Пећиначко културно лето.

Поред концерта, посетиоци ће бити у прилици да погледају и изложбу „Купиник – последња престоница српских деспота – завет и инспирација“, која ће специјално за ову прилику бити постављена у дворишту Етно куће. Концертом и историјском изложбом биће обележено 5 векова од разарања средњовековне тврђаве „Купиник“.

У оквиру концерта наступиће чланови Хорског састава „ПолиФоника“ из Сремске Митровице. Чланови хорског састава су певачи различитог узраста, професионалних занимања, али и различитог музичког, тачније певачког искуства. Сви они, делећи љубав према хорском певању и вокалној традицији, заједно и посвећено обрађују композиције бројних жанрова, те се на њиховом репертоару могу срести примери од духовне православне музике, преко класичног хорског репертоара уметничке музике, до препознатљивих мелодија староградске, традиционалне и поп музике. Хор је формиран из жеље да се очува традиција хорског певања у том делу Срема. На челу овог хорског састава је диригент Јованка Иванић.

„Пећиначко културно лето“ организује Културни центар „Пећинци“ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, а у сарадњи са Туристичком организацијом општине Пећинци, Архијерејским намесништвом пећиначким, Саветима месних заједница у Пећинцима, Шимановцима и Купинову, Техничком школом „Миленко Веркић Неша“ у Пећинцима, ОШ „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима, Предшколском установом „Влада Обрадовић Камени“ у Пећинцима и Народном библиотеком у Пећинцима.

(Извор: www. pecinci. org)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*