Značajna sredstva za mitrovačku Opštu bolnicu u protekloj godini

Tokom prošle godine, Pokrajinska vlada je za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici izdvojila preko 100 miliona dinara, čime su nabavljeni medicinski aparati za dijagnostiku, aparati koji se koriste u oblasti hirurgije, kao i obavljen remont infrastrukturnih kapaciteta. Bolnica sada poseduje nov CT aparat za radiološku dijagnostiku, automatski parni sterilizator, laparoskopski stub za hirurgiju, TCD aparat za neurologiju, UZ aparat za srce, yag laser i biomikroskop za očnu hirurgiju. Reč je o najmodernijim medicinskim aparatima koji će doprineti kvalitetnijoj dijagnostici  i hirurškom lečenju.

Tim povodom, mitrovačku Opštu bolnicu je 22. januara posetila pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić Stojić. Prema njenim rečima, Pokrajinska vlada je ispunila svoja obećanja, a mitrovačka bolnica je dobila rešenje za zamenu starih medicinskih aparata, kao i opšte poboljšanje uslova lečenja.

– Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i u 2019. godini nastavljaju sa ulaganjima u zdravstveni sistem Pokrajine i u tom smislu, 15. januara je otvoren novi konkurs za dodelu sredstava vojvođanskim bolnicama za nabavku nedostajuće opreme i aparata sa ciljem da zdravstvo Vojvodine bude onakvo kakvo njeni građani zaslužuju, istakla je dr Bojanić Stojić.

Direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici zadovoljan je saradnjom sa resornim Pokrajinskim sekretarijatom i zahvalio se na ulaganjima, koja su znatno veća nego prethodnih godina.

Zahvaljujući  angažovanju i naporima pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, mitrovačka bolnica je u mogućnosti da nastavi kontinuitet u  profesionalnom  radu i posvećenosti korisnicima bolničkih usluga, a uz upotrebu novih aparata, ona je na znatno višem nivou.

U mitrovačkoj bolnici, godišnje se, u proseku, obavi oko 250.000 specijalističkih  pregleda, uradi  preko 7.000 hirurških zahvata i skoro 8.000 manjih hirurških intervencija, te su konstantna ulaganja u bolničku opremu i infrastrukturu od izuzetne važnosti za što kvalitetnije lečenje i zbrinjavanje pacijenata.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*