ZELENOVIĆ ZBOG SOPSTVENIH INTERESA UGROZIO ZDRAVLJE ŠAPČANA: Virus bukti, dok on određuje pravila kako njemu odgovara

Tri puta se oglušio o preporuke Zavoda za javno zdravlje
Svojom neodgovornošću i neprestanim odlaganjem ponavljanja izbora na 27 biračkih mesta u Šapcu, Nebojša Zelenović je u gradu na Savi napravio nemerljivu štetu i to ne samo materijalnu.

Mučenički napori da zadrže šabačku fotelju: Broj zaraženih raste, kao i nesposobnost Petrovića i Zelenovića

Šteta koju je prouzrokovao nažalost meri se stepenom ugroženosti zdravlja Šapčana, brojem zaraženih i teško obolelih. Sada kada je video u kakav je haos doveo Šapčane, kao davljenik za slamku, počeo je da se hvata mišljenja Gradskog zavoda za javno zdravlje, pa čak i republičkog Kriznog štaba. I ništa tu ne bi bilo neobično, da se ne zna da je Nebojša Zelenović do sada u potpunosti ignorisao ove dve institucije. Da ne govorimo o tome da se tokom proteklih meseci nije libio da iznosi brojne kritike i klevete na njihov račun, valjda misleći da je stručniji od svih lekara, epidemiologa i infektologa koji se požrtvovano i predano bore da sačuvaju zdravlje građana Srbije, dok se Zelenović sa sličnom predanošću bori samo da sačuva fotelju gradonačelnika iz koje su ga inače, građani Šapca izbacili još 21.juna.

Pošto se tri puta oglušio o preporuke zavoda da se pojačaju mere zaštite u gradu, a u međuvremenu organizovao tri javna događaja, među kojima i sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke u šabačkom pozorištu, u gradu je došlo do eksplozije infekcije. Nezadovoljni načinom sprovođenja zaštitnih mera, koje su u nadležnosti lokalnog kriznog štaba, na čijem je čelu upravo Zelenović, pobunili su se i lokalni ugostitelji. Naime, Zelenović je od njih tražio da rad ograniče do 20h. Problem je nastao kada je postalo jasno da ta odredba ne važi za sve. I ovde je Zelenović primenio dvostruke standarde, pa su ugostitelji, koji su mu prijatelji ili poslovni partneri mogli da rade čak do 23h. Naravno da su se protiv te nepravde oštro pobunili ostali vlasnici ugostiteljskih objekata, koji od svog posla izdržavaju porodice i nemaju druge prihode.

Videvši kakav je haos izazvao u gradu, Zelenović se dosetio da opet izbegne odgovornost i pozvao u pomoć Gradski zavod za javno zdravlje od kojeg očekuje odluku o vremenu rada kafića. Sad kad je napravio probleme Šapčanima, on zove zavod da „vadi kestenje iz vatre“.

Podsećamo, to je onaj isti zavod čija je tri upozorenja da je Šabac u opasnosti u potpunosti ignorisao, a često i kritikovao njihov rad. Još jedne institucije se Zelenović setio ovih dana-republičkog Kriznog štaba. Njih će da pita da li da se na dve nedelje zatvori „Jazaki“ zbog epidemiološke situacije. Izgleda, da se više ne usuđuje da sam donese ni jednu odluku. Čini se da je to jedino odgovorno što je počeo da radi. Da prestane da donosi odluke i skladu sa voljom naroda što pre napusti poziciju gradonačelnika.

To je jedini način da se u Šabac vrati red i stabilizuje epidemiološka situacija.

Izvor: Srbija Danas
Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*