Završena 61. Međunarodna dunavska regata u Starom Slankamenu

Učesnici 61. Međunarodne dunavske regate boravili su u Starom Slanakmenu gde im je pored smeštaja tradicionalno organizovan izlet i svečani prijem na kojem su razmenjeni pokloni i iskustva predstavnika zemalja učesnica i lokalne samouprave. Ove godine u Banju je stiglo više od 100 kajakaša iz svih delova Evrope kao i jedan takmičar iz Australije.

Ljubomir Zečević stigao je iz Murske Sobote (Slovenija) u Stari Slankamen. On drugi put vesla sa kajakašima u okviru Dunavske regate i kaže da zadovoljan onim što je video do sada, pogotovo na delu puta kroz našu zemlju.

Učesnici 61. Međunarodne dunavske regate krenuli su 18. juna iz nemačkog grada Ingolštad i 02. septembra stižu na krajnje odredište a to je gradić Sveti Đorđe u Rumuniji na Crnom moru. Vesla se ukupno 73 dana a tokom svog puta , kako kaže Dejan Jovanović, organizator regate iz Kajakaškog saveza Srbije, obići će ukupno 61 naseljeno mesto. Do sada su prošli kroz Budimpeštu, Beč i Bratislavu a odmah nakon Starog Slankamena sledeća stanica je Beograd.

20160726_184644   20160726_184641

Predstavnike zemalja učesnica po tradiciji na svečanom prijemu ugostili su predstavnici Turističke organizacije opštine Inđija i lokalne samouprave. Ispred Opštine prisutnima se obratio Marko Gašić, pomoćnik predsednika i razmenio poklone sa učesnicima Regate.

Podsećamo, ove godine u Regati učestvuju kajakaši iz 11 evropskih zemalja, dok je jedan učesnik iz Australije a najmlađa veslačica ima svega 11 godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*