Završen sajam turizma: Interesovanje i veće od očekivanog

Juče je zvanično završen 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. I ove godine sremske turističke organizacije predstavile su se zajednički na štandu Turističke organizacije Vojvodine. Kako provesti leto u Sremu, bila je ovogodišnja tema.
Pazovačka, inđijska i opština Sremski Karlovci predstavile su svoju letnju turističku ponudu na Sajmu turizma u Beogradu. Interesovanje posetilaca bilo je i veće od očekivanog jer ove lokalne samouprave imaju šta da ponude kada poželite da kvalitetno provedete vreme uživajući u, pre svega, prirodnim lepotama tog dela sremskog Podunavlja.
Opština Titel predstavila je kako prirodna bogatstva tako i gastronomiju ovog područja kroz prezentacije ugostiteljskih objekata. Od ove godine biće dostupna krastarenja Tisom kao i iznajmljivanje čamaca.
Na štandu TO Vojvodine ove godine predstavilo se ukupno 35 opština i gradova, među njima i sve sremske turističke organizacije. U skladu sa ovogodišnjom temom „Leto u Vojvodini“, TO Vojvodine predstavila je i mobilnu aplikaciju namenjenu domaćim turistima.
Iz Turističke organizacije Vojvodine posebno ističu da je u toku 2017. godine ostvarena prekogranična saradnja sa Vukovarsko-srijemskom županijom, njihovom turističkom zajednicom, Ekonomskim fakultetom u Subotici i Fondom za evropske poslove koja podrazumeva realizaciju projekta „Virtuelne kulturne ture u Sremu“ , kulturnih vrednosti Srema kroz savremene tehnologije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*