Završen drugi krug licitacije za davanje u zakup zemljišta u državnoj svojini u Irigu

U Оpštini Irig završen je drugi krug licitacije za davanje u zakup zemljišta u državnoj svojini. Poljoprivrednicima je bilo na raspolaganju nešto više od 550 hektara obradivih površina, a cene zakupa kretale su se od  nešto više od 3 hiljade dinara u katastarskoj opštini Grgeteg, do čak blizu 59 hiljada dinara u Krušedol Prnjavoru. U ovom krugu iriški poljoprivrednici su zakupili 249 hektara dok je nešto više od 300 hektara ostalo bez zakupca.

Krajem protekle nedelje iriški poljopriverdnici su imali priliku da licitiraju za više od 550 hektara obradivih površina u toj sremskoj opštini. Zakupci su pokušavali da ponuđeno zemljište zakupe po početnim cenama što je i najprihvatljivije. Neki su to i uspeli, poput Ilije Bogojevića, poljoprivrednika iz Iriga, koji kaže da je zakupio zemljište po početnoj ceni na period od 10 godina.

U drugom krugu licitacije predmet su bila  302 javna nadmetanja, a zemljište je zakupljeno po osnovu 47. Blizu 19 hektara dato je u zakup na 40 godina, a nešto više od 22 zakupljeno je na 30 godina. Svemu ovome dodajmo i podatak da je u okviru drugog kruga od ponudjenih nesto više od 550 hekatara zakupljeno 249, dok je blizu 300 hektara ostalo bez zakupca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*