Zavičajni muzej Ruma: Izložba skulptura Vukašina Milovića

Zavičajni muzej Ruma organizuje izložbu skulptura skulptora Vukašina Milovića u četvrtak 6. aprila u sali legata Feđe Soretića  u 19 časova.

Na ovoj izložbi  Milović prezentuje tri grupe radova u dve  stilske kategorije. Jedno je veća grupa dela, reljefa i trodimenzionalnih skulptura, asocijativnih organskih biomorfnih formi. Drugu grupu čine izložena dela sa ukomponovanim elementima reciklažnog materijala, odbačenog metala, koji on slobodno spaja, raseca, zarezuje i brazda.

Vukašin Milović, magistar skulpture, do sada je priredio 23 samostalne i učestvovao na velikom broju grupnih izložbi kod nas i u svetu. Za skulptorski rad 10 puta je nagrađivan. Skulpture mu se nalaze u zbirci Narodnog muzeja u Beogradu i drugim muzejima i zbirkama kod nas i u svetu.  Već tri decenije stvara vajarska umetnička dela u složenim, zahtevnim tehnikama obrade metala. Različitim postupcima, od drevnih ručnih do savremenijih mehaničkih, oblikuje i kombinuje više vrsta metala: čelik, mesing, aluminijum, gvožđe i druge, koji pojedinačnim elementarnim osobenostima postaju bitno izražajno sredstvo u konačnom izgledu i formi njegovih dela.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*