Zasedao Štab za vanredne situacije u Rumi, Sremskoj Mitrovici i Inđiji

Štab za vanredne situacije u Opoštini Ruma, zasedao je danas i doneo preventivne mere za sprečavanje širenja i suzbijanje korona virusa. Izmedju ostalog radon vreme ugostiteljskih objekta na području rumske opštine je promenjeno tako da su lokali sada otvoreni izmedju 8 i 20 sati. Apel je upuićen i gradjanima starijim od 60 godina da ostanu u svojim kućama, a svi zaposleni u javnom sektoru koji su stariji od 60 godina posao će obavljati od kuće.

U Sremskoj Mitrovici je takođe  zasedao Štab za vanredne situacije, na kojem su donete mere u cilju zaštite sugrađana od koronavirusa. Kako je istakao koordinator kriznog štaba Vladimir Sanader, nakon uvođenja vanrednog stanja, odlučeno je da kafići i restorani rade od 8 do 20 časova.

I na hitnoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Inđija donete su određene odluke koje se moraju poštovati tokom trajanja vanredne situacije zbog epidemije koronavirusa. Do održavanja pomenute sednice nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa u toj sremskoj opštini. Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak još jednom je apelovao na stanovništvo da se ponaša odgovorno u datoj situaciji i da nema mesta panici niti bilo kakvim spekulacijama jer u gradu sve funkcioniše bez problema. Štab za vanredne situacije Opštine Inđija doneo je jednoglasno nekoliko odluka koje se moraju poštovati do ukidanja vanrednog stanja u našoj zemlji a to su: obustavlja se rad teretana, noćnih klubova, diskoteka i svih drugih objekata u kojima se okuplja veći broj ljudi, sala za venčanje i proslave, rad kafića, restorana i manjih ugostiteljskih objekata  ograničava se na period od 8 do 20 časova, po odluci Vlade Srbije i na teritoriji opštine Inđija ne rade škole i vrtići.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*