Заседао Привредни савет у Општини Рума

У Градској кући у Руми данас је заседао Привредни савет у оквиру кога су се састали представници румских привредника и челних људи Општине Рума. На дневном реду се нашло више тема, једна од најзначајнијих јесте управо она која се тицала привредног амбијента у Општини Рума и изазова са којима се привреда суочава.

 

„Ми смо тражили да нам изнесу своје проблеме са којим се суочавају. Пре свега то је проблем радне снаге, што је опште познат проблем на територији Општине Рума због доласка неких инвестиција, просто повећао се стандард и самим тим и они морају да мисле о зарадама – како и на који начин да задовоље зараде својих радника, а опет ми са своје стране да учинимо да им помогнемо, јер од њих зависи приходна страна наше Општине“, рекла је након седнице Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Председница је истакла да је седница била конструктивна, као и да су привредници изнели низ предлога како би се услови рада привреде побољшали. Она је такође навела и да је велики део тих предлога реалан и да постоји воља општине да се све то и реализује.

„Питали су за приступне путеве, за магистрални цевовод, за проблем отпадних вода, за чишћење цеви, све су то проблеми који су решиви и који су у нашој надлежности – Водовода, Комуналца и можемо да их решимо. Ми као локална самоурправа смо ту да поспешимо амбијент, пре свега да отворимо нове смерове који ће бити потребни у фабрикама, од занатских смерова до ИТ смерова, да појачамо инфраструктуру у индустријским зонама, све оно што смо дужни да урадимо како би очекивали да што више инвестиција долази у нашу општину“, појаснила је председница. 

А долазак нових инвестиција тек се очекује, и Руму тек очекују године узлета по завршетку Фрушкогорског коридора и аутопута Рума – Шабац, навела је председница Општине, најавивши истовремено да се у Руми већ крајем октобра месеца очекује полагање камена темељца за изгадњу погона кинеске компаније Хаитиан.