Засад воћа у „Бриловој“ школи добија противградне мреже (видео)

Ових дана завршава се постављање противградне мреже на засаду воћа у Средњој стручној школи Стеван Петровић Бриле у Руми. Део мреже је постављен раније, а сада и остатак уз констатацију да у предходном периоду на подручју Руме није било града који би нанео штету засаду јабуке који се простире на пола хектара. Заступљене су сорте златни и црвени делишес као и грени смит, а укупно има 1672 стабла.

Модеран засад јабуке у средњој стручној школи у Руми простире се на пола хектара, а има 1672 саднице сорти златни и црвени делишес, као и грени смит. Део противградне мреже је развучен раније, а ових дана се комплетан посао завршава.каже професор Александар Мишковић и додаје да на срећу предходних дана у овом делу Срема није било града.

Противградну мрежу развлаче ученици ове школе који кажу да посао није тежак. О томе су учили на часовима, а сада мрежу развлаче у оквиру практичне наставе.

Да постављање противградне мреже није компликовано кажу и професори. Александар Мишковић додаје и да је развлачење последња фаза комплетне обуке у планирању, пројектовању и ширењу противградне мреже.

 

 

Златко Марковиновић