Zahvalnice organizatorima najvećeg sportskog događaja u Rumi

Organizatori Prvog rumskog polumaratona dodelili su zahvalnice svima koji su pomogli organizaciju najvećeg sportskog događaja koji je proteklog vikenda održan u Rumi. Podsetimo, trku dugu 21,1 kilometar ispratilo je preko 300 trkača iz zemlje i okruženja, a organizacija je pripala Sportskom savezu Rume pod pokroviteljstvom Opštine Ruma.
Zahvalnicama za sponzore i donatore zaokružena je jedna pozitivna sportska priča koja će svakako obeležiti Rumu u svetu polumaratonskih trka. Da nije bilo pomoći iz javnog, ali i privatnog sektora, uključujući i našu medijsku kuću, atletski svet sigurno ne bi okarakterisao rumsku organizaciju kao izuzetno uspešnu.
Aleksandar Bundalo, predsednik Organizacionog odbora prvog rumskog polumaratona kaže da je zadovoljan organizacijom i sponzorima i donatorima i da se nada da će naredna trka biti još bolje organizovana sa još boljom konkurencijom.
Podsetimo, trka je bila duga 21,1 kilometar, a takmičilo se preko 300 trkača. DDOR trka zadovoljstva na 3 kilometra okupila je više stotina Rumljana ali i trkača iz okruženja, a poseban događaj bila je i Neon bambini puzeća trka beba. Najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Kenijac Samuel Kiplimo i Olivera Jevtić, dok su najbolji Rumljani bili Zoran Marković i Ljiljana Božić, za koje je Opština Ruma obezbedila i novčane nagade.
Ljiljana Božić, najbolja takmičarka iz Rume kaže da je poseban osećaj trčati pred svojom publikom, dodaje da je oduševljena podrškom građana koji su u velikom broju izašli na ulice kao i sopstvenim rezultatom.
Ova trka važila je za prilično jaku, kada se uzme u obzir da su velika atletska imena trčala rumskim ulicama, kao i činjenica da je najveći atletski komentator Rale Simić vodio i komentarisao takmičenje. Rumljani su ostavili sveukupan utisak, moglo se čuti prilikom dodele zahvalnica, s obzirom na to da je za takmičare organizovan i niz programa na bazenu i na izletištu Borkovac. S tim u vezi, realna su i očekivanja da će se tradicija nastaviti i da će sledećeg avgusta biti organizovan drugi rumski polumaraton.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*