Za zeleniji grad: Javno preduzeće „Komunalac“ sprovelo akciju ozelenjavanja Rume

Javno preduzeće „Komunalac“ iz Rume sprovelo je novu akciju ozelenjavanja grada.

Zelene površine čine važan deo bilo koje urbane celine, a osim evidentne estetske uloge, tu je i ona suštinska – da pročišćavaju vazduh i štite životnu sredinu.

Oko 140 novih sadnica raspoređeno je na nekoliko lokacija u gradu, a v.d. direktor JP „Komunalac“ Dragan Panić ističe da je posao ozelenjavanja grada i te kako važan, posebno u vreme ubrzanog urbanističkog razvoja.

„Svako drvo za nas je u današnje vreme veoma dragoceno i sa ekološkog i sa estetskog stanovišta. Drveće smo posadili na ukupno sedam lokacija u gradu. Reč je pre svega o lokacijama gde je drveće oštećeno u nevremenu 17. septrembra ove godine, ali i o mestima u gradu gde nam nedostaju zelene površine. Jedna trećina stabala je zasađena na groblju „Barunovac“, na mestima gde je groblje prošireno, a nije bilo zasađenog drveća. Ceo posao smo finansirali iz ugovora o rekonstrukciji i održavanju zelenih površina koji imamo sa Opštinom Rumom i naravno sličnu akciju spremamo i u narednoj godini“, izjavio je Panić.

Rumski „Komunalac“ je zasadio drvorede sorbusa, kuglasti i srebrnolisni javor, crvene dekorativne šljive, žalosni dud, crni bor i čemprese.

Drveće je zasađeno u Internet parkiću u centru grada, u ulici Avgusta Cesarca i Ticanovoj ulici, na groblju „Barunovac“, u Velikom parku, dvorištu iza zgrade starog DDOR-a i dečijem igralištu kod zgrade JP Elektrovojvodina.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*