Za unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja u rumskoj opštini opredeljeno 50 miliona dinara

Budžet Opštine Ruma ove godine biće nesto veći od dve milijarde i 15 miliona dinara, a u tim sredstvima planirano je blizu 50 miliona za unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja. Poljoprivrednici u toj sremskoj opštini i 2021. godine mogu računati na subvencije za osiguranje useva, besplatnu analizu zemljišta, zaštitu, uredjenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta, uređenje atarskih puteva, kanalske mreže, nabavku protivgradnih raketa, ali i sufinanisranje protivgradnih strelaca.

Da je poljoprivreda veoma važna za razvoj jedne sredine odavno je prepoznato u rumskoj lokalnoj samoupravi. Upravo zbog toga u budžetu za sledeću godinu opredeljeno je blizu 50 miliona za razne vidove pomoći poljoprivrednicima. Paori mogu između ostalog računati na besplatnu analizu zemljišta, subvencije na premije osiguranja, nabavku protivgradnih raketa.

Jedna od mera koja je poljopriverdu učinila sigurnijom je svakako ona koja se odnosi na subvencionisanje premija osiguranja useva i životinja. Upravo ta mera je povećala broj onih poljoprivrednika kojima je osiguranje postalo obavezna agrotehnička mera. Podsetimo i besplatna analiza osnovne plodnosti zemljišta je dala očekivane rezultate. Nema gazdinstva u rumskoj opštini koje nije uradilo analizu i tako dobilo tačne perporuke za unos mineralnih đubriva, što je u velikoj meri pojeftinilo, ali sa druge strane i poboljšalo ukupnu poljoprivrednu proizvodnju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*