Vrdnik: Odobrena sredstva za kompletno renoviranje škole

Juče je održana redovna radna sednica Stručnog aktiva za razvojno planiranje Osnovne škole “Milica Stojadinović Srpkinja“ u Vrdniku, koga čine nastavno osoblje, direktor škole, predstavnik učeničkog parlamenta i predstavnik lokalne samouprave.

Direktor škole Goran Žugić izneo je podatak da je školi odobreno 21 milion dinara za energetsku sanaciju objekta, a sredstva je odobrila Kancelarija za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije.

“Ovim sredstvima konačno ćemo sanirati objekat koji je u jako lošem stanju, a sredstva su namenjena za postavljanje izolacije, uređenje fasade, zamenu oluka i niz drugih aktivnosti koje će našu školu dovesti u reprezentativno stanje koje ona i zaslužuje. Ovo je drugi projekat koji nam je odobren u vrlo kratkom vremenu, što pokazuje da je saradnja sa lokalnom samoupravom kao i pokrajinskim i republičkim institucijama na odličnom nivou. Očekujemo da će nam biti odobrena sredstva i za kompletno uređenje naše područne škole u Jasku, a ukupan iznos sredstava odobrenih za našu školu preko realizovanih projekata je skoro 45 miliona dinara“, istakao je Žugić.

Na sastanku Aktiva kojim rukovodi Vesna Marinković Kerkez pokrenuta je i inicijativa da se zajedno sa lokalnom samoupravom krene u realizaciju projekta hitne sanacije zgrade starog zabavišta (školske trpezarije) koja je u izuzetno lošem stanju, a čijim bi renoviranjem Vrdnik dobio prelep objekat sa višestrukom namenom, a rešio bi se višedecenijski problem nedostatka Doma kulture.

Da će škola i dalje imati podršku lokalne samouprave, ali i pokrajinskih i republičkih institucija, potvrđuje i poslanik u Skupštini AP Vojvodine, Tihomir Stojaković.

“Kao neko ko dolazi iz prosvete znam sa koliko se problema u radu suočavaju škole i znam koliko je bitna podrška kako lokalne samouprave, tako i nadležnih sekretarijata i ministarstava. Obećali smo da ćemo uložiti napor da svaka škola u našoj opštini bude dovedena u stanje koje omogućava normalan rad nastavnog osoblja i učenika, a da to obećanje i ispunjavamo potvrđuje činjenica da je posle Osnovne škole u Irigu i vrdnička škola dobila ozbiljna sredstva za renoviranje i uređenje prostorija.Takođe, učinićemo sve da zgrada starog zabavišta, odnosno stare školske trpezarije, zasija starim sjajem posle skoro dve decenije propadanja. Vrdnik zaslužuje da konačno dobije Dom kulture, a ovakav objekat nakon uređenja može da se koristi i za niz drugih aktivnosti kako učenika i nastavnika, tako i građana, udruženja, klubova…“, istakao je Stojaković.

 

Izvor: irig.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*