Volonterska akcija Ruralnog centra „Sova“

Udruženje „Ruralni centar Sova“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i pokretom gorana Vojvodine organizovalo je volontersku akciju pod nazivom“Sadnice za maturante“. Ova akcija je sufinansirana kroz program „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Dana 26.11.2019. godine održana je radionica sađenja i rasađivanja aromatičnog bilja. U radionici su učestvovali učenici Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ , odeljenje u Salašu Noćajskom, uz podršku učiteljica Mire i Jasmine. Tokom radionice učenici su rasađivali  žalfiju, neven, ruzmarin i drugo aromatično bilje. Takođe, učenici su ovom prilikom upoznati sa ulogom aromatačnog bilja u prirodi ali i sa značajem pčela i insekata i  razlozima ozelenjavanja javnih površina.

Dana 27.11.2019. godine planirano je održavaje  radionice istog tipa u vrtiću“ Zvezdica“ sa starijom grupom i 28.11.2019. godine u vrtiću „Stonogica“ sa starijom grupom.
Za četvrtak 28.11.2019. godine plnirano je ozelenjavanje dvorišta škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Noćaju, Srednje ekonomske škole i Srednje Medicinske škole u Sremskoj Mitrovici.Cilj akcije je da sadnjom učenici ostave legat budućim generacijama i doprinesu povećanju ekološke svesti i ljubavi prema prirodi.

„Svako drvo i svaka sadnica se računa“, poručuju iz Ruralnog centra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*