Vojka: Počeli radovi na uređenju centra sela

Počeli su radovi na potpunoj rekonstrukciji centra Vojke. U pitanju je projekat koji pola-pola finansiraju Opština Stara Pazova i Ministarstvo privrede. U pitanju je investicija čija je vrednost oko 40 miliona dinara. Radove je obišao predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.
Meštani Vojke su i više nego zadovoljni što će centar sela sada biti mnogo lepši i funkcionalniji. Kako kaže predsednik mesne zajednice Ljuban Skopljak, najveći problem bio je prelazak dece preko glavne raskrsnice jer se u blizini nalazi škola.
vojka2
 
Projekat rekonstrukcije centra sela Vojka finansira se pola – pola od sredstava koja su izdvojila Opština Stara Pazova i Ministarstvo privrede. Kako je tokom obilaska radova istakao predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, ovo je samo jedan u nizu projekata planiranih za svako naseljeno mesto na teritoriji opštine Stara Pazova.

vojka3

 Radinović je naveo da pripremaju projekte za sva ostala naseljena mesta i da su obezbedili 2 miliona evra. Ta sredstva oročili su do aprila sledeće godine. Plan je da po principu 50/50  , apliciraju kod fondova EU, Ministarstava Vlade RS i pokrajinskih sekretarijata . U naredne dve godine očekuju realizaciju investicija u visini od oko 6 miliona evra kada su u pitanju sela staropazovačke opštine, kaže Radinović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*