Višednevni trend pada ukupnog broja obolelih od korona virusa u AP Vojvodini se nastavlja

Višednevni trend pada ukupnog broja obolelih od covid-19 infekcije u AP Vojvodini se nastavlja,  pa se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, u ovom trenutku, od te infekcije leči 67, a u Opštoj bolnici u Pančevu 92 pacijenta. Od toga, na mehaničku ventilaciju je priključeno sedam pacijenata hospitalizovanih u KCV. U isto vreme, u Privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, u kojoj su smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom covid-19 infekcije, trenutno se nalazi 60, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 41 pacijent.

Nakon tri dana registrovan je novi slučaj korona virusa na teritoriji Opštine Stara Pazova. U pitanju je muškarac, starosti 54 godine. On je 33. registrovana osoba u toj opštini koja se zarazila korona virusom od početka epidemije. Većina je već ozdravila, dok preostali imaju lakšu kliničku sliku. U Domu zdravlja “J.J.Zmaj” saznajemo da se sve manje ljudi javlja sa simptomima zbog kojih sumnjaju da su zaraženi virusom covid-19, kao i da su gotovo kod svih testovi negativni.

Devet od ukupno 20 zaraženih osoba sa teritorije Opštine Inđija izlečeno je od korona virusa. To su podaci nadležne Epidemiološke službe inđijskog Doma zdravlja. Pomenuta lica su se nakon bolničkog lečenja vratila kući, jer su na testovima bila negativna, ali su i dalje pod preventivnim zdravstvenim nadzorom i u kućnoj izolaciji. Nadležni  i dalje apeluju na pridržavanje mera raspisanih od strane državnih organa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*