Vikend pod koševima: Završen tradicionalni dvodnevni turnir

Juče je u sportskoj hali u Donjem Tovarniku, takmičenjem 2007. i 2008. godišta, završen tradicionalni dvodnevni turnir „Vikend pod koševima“, u organizaciji Košarkaškog kluba „Srem basket“, pod pokroviteljstvom pećinačkog Sportskog saveza „Razvoj sportova“ i Opštine Pećinci.

Košarkaško umeće na terenu prikazali su mladi košarkaši – KK „Železničar“ iz Inđije, KK „Džoker“ iz Beograda i dva tima iz Pećinaca KK „Srem basket 1“ i „Srem basket 2“, a predsednik Razvoja sportova Siniša Đokić izrazio je posebno zadovoljstvo jer je turnir postao tradicija i svake godine iznedri brojne talente, kao što je i ove 8. po redu.

– Zaista je bilo veliko uživanje gledati ove male košarkaše, koji nesporno poseduju veliki talenat. Pećinačka lokalna samouprava i Sportski savez će nastaviti da, u svakom pogledu, stvore što bolje uslove za najmlađe sportiste, pogotovo predškolskog i školskog uzrasta. Posebno nam je drago da je sportska hala u Donjem Tovarniku još jednom opravdala svoje postojanje“ – istakao je Đokić.

Trener KK „Srem basket“ Živko Misirača nije krio zadovoljstvo po završetku turnira, jer kako kaže, očigledno je da je košarka u pećinačkoj opštini „uhvatila zdrav koren“.

– Videlo se dosta toga na ovom 8. po redu turniru, ali i kroz činjenicu da su naši igrači već postali reprezentativci u svom uzrastu i da osvajaju i međunarodne turnire. Još jednom se zahvaljujemo svim sponzorima i prijateljima, koji su sa nama osmu godinu. Što se ovogodišnjeg turnira tiče, rezultat je u drugom planu. Akcenat stavljamo na druženje i promociju pravih vrednosti – sporta, košarke i naravno Opštine Pećinci, rekao je Misirača.

Nakon odigrana dva kola, najuspešniji su bili beograđani KK Džoker“ sa osvojenih 6 pobeda, na drugom mestu domaćini KK „Srem basket 1“ sa 3, treći KK „Železničar“ iz Inđije sa dve pobede i na četvrtom mestu druga ekipa domaćina KK „Srem basket 2“ sa jednom pobedom.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*