Uskoro počinje izgradnja novog kompleksa sportsko-obrazovnog centra „Letenka“

Regionalni 11. košarkaški kamp „I came to play“, koji je na izletištu Letenka na Fruškoj gori okupio učesnike iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, danas su posetili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador SAD Kajl Skat i tom prilikom poručili da se značaj održavanja ovog kampa ogleda u promociji tolerancije, sporta i obrazovanja među mladima u regionu.
– Ovaj kamp prikazuje duh zajedništva i prijateljstva i više od deset godina, kroz druženje, neguje i promoviše prave ljudske vrednosti i to je nemerljivo značajno za sve mlade iz regiona – rekao je predsednik Mirović i dodao da je prisustvo ambasadora SAD i predstavnika Ministarstva sporta i omladine pokazatelj da kroz saradnju i međusobno razumevanje sve može da se uradi.
On je najavio da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na izgradnji novog kompleksa sportsko-obrazovnog centra „Letenka“, koji će biti jedan od najsavremenijih objekata te vrste.
– Ovo je poslednji put da se okupljamo u starom objektu. Novi kompleks će omogućiti, u godinama koje dolaze, još bolje uslove i kvalitetnije sadržaje za sve učesnike ovog, ali i drugih kampova koji se ovde održavaju. Stari objekat Letenke polako ide u istoriju, ali ovi mladi ljudi su tu da nas vode u budućnost – naveo je predsednik Mirović i najavio podršku Pokrajinske vlade kampu i u narednim godinama.
Ambasador SAD Kajl Skat rekao je da je košarkaški kamp prilika da se mladi iz regiona povežu i druže, ali i da, kroz sport, kako je naveo, uče o pravim ljudskim vrednosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*