(ВИДЕО) Уређење Борковца: Сређивање старог базена и изградња пешачке стазе

borkovac
borkovac

Општина Рума ове године започела је пројекат уређења излетишта Борковац, који се реализује у три фазе, а прва која подразумева  уређење простора старог базена је већ у току.

 

„У току је уређење простора око старог базена „Борковац“ где ће бити  урађени спортски терени за рекреацију и игру, а око старог базена биће урађене рекреативне справе, као и простор за излетнике и за седење. Такође током лета очекујемо уређење стазе од малча која је постојала за тренирање и за бављење спортом, а такође ће и све справе које су биле на тој локацији бити нове“, изјавила је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

Како је најавила и већ постојеће стазе биће пресвучене новим слојем, а већ током лета биће започета и друга фаза пројекта која подразумева уређење шеталишта и стаза кроз шуму као и у припремни радови за шеталиште уз Борковачки канал до улице 15. август.

 

„Надамо се да ћемо до краја лета успети да реализујемо то, кад почну радови видећемо са извођачима радова „Хидросрем Галовица“ како и којом динамиком ће радови ићи  и да ли ће до краја  ове летње сезоне бити урађена и стаза да заиста сви Румљани могу да пешаче новом стазом до свог омиљеног излетишта“, рекла је Ћирић.

 

Подсетимо, трећа фаза пројекта подразумева након избора извођача започињање радова на уређењу самог језера, плаже, шеталишта, дечијих игралишта и трим стазе око језера.

 

 

 

Весна Самарџија