Uređenje rumskih puteva

Rumska lokalna samouprava počela je ovogodišnje infrastrukturno održavanje puteva i ulica u mesnim zajednicama. Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, obišao je radove na asfaltiranju Brilove ulice u Stejanovcima.

-Mesna zajednica Stejanovci je izašla sa zahtevom da se rekonstruiše Brilova ulica u dužini oko 550 metara. Od ulaza do kućnog broja devet ćemo presvući novi asfalt, a ulaz smo proširili na pet metara. To nije jedino što ćemo uraditi u Stejanovcima. Pored toga što ćemo asfaltirati parking prostor u centru sela i ulaz u Fruškogorsku ulicu, uradićemo i kraj Fruškogorske ulice dužine oko 70 metara s obzirom da su tamo dva domaćinstva bez asfalta i uradićemo Grobljansku ulicu u dužini od 130 do 150 metara. Radovi na asfaltiranju u Mesnoj zajednici Stejanovci će koštati između 7,6 i 8 miliona dinara – rekao je predsednik Mančić.

Radovi su finansirani iz budžeta Opštine Ruma. Ove godine izdvojeno je 70 miliona dinara za letnje održavanje puteva na teritoriji rumske opštine.

Ovo je veoma značajno za selo jer nismo imali pravi ulaz, izjavio je Stojan Keskenović, predsednik Saveta mesne zajednice Stejanovci.

-Poslali smo zahtev Opštini za ove radove. Zahvaljujem se predsedniku Mančiću koji mi je obećao da čim počnu radovi da će prvo doći u Stejanovce. Biće urađen i centar, Fruškogorska ulica i Grobljanska, tako da ćemo biti obezbeđeni sa svim ulazima – rekao je Keskenović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*