Upis dece u vrtić u Inđiji (VIDEO)

Opština Inđija nalazi se među najuspešnijima kada je broj upisane dece preko portala Euprave. To priznanje stiglo je od šefa tima za Javnu upravu Republike Srbije jer je za svega sedam dana, od kako je počeo upis elektronskim putem, prijavljeno skoro 400 mališana. Podsetimo, Opština Inđija i Predškolska ustanova „Boško Buha“ među prvima su u Srbiji uveli upis preko portala E – uprave

U prvih nekoliko dana od početka upisa u inđijske vrtiće preko portala E-uprava prijavljeno je preko 300 mališana. Taj broj se za samo jednu nedelju popeo na 400 , što je Inđiju svrstalo među najuspešnije opštine u Srbiji po broju prijavljene dece elektronskim putem. Za to, lokalna samouprava i Predškolska ustanova „Boško Buha“ dobili su sve pohvale nadležnih republičkih službi.

Prema rečima direktorice PU „Boško Buha“ Jelene Kresoje, od 01. aprila svega 20-toro dece upisano je lično, dolaskom roditelja u prostorije ustanove što govori da je upis elektronskim putem itekako zaživeo podsećajući da je opština Inđija među prvima, pre tri godine, startovala sa ovakvim vidom upisa dece u vrtuće.

Podsetimo, upis dece u PU Boško Buha počeo je 01.aprila i traje do kraja meseca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*