Улагања Општине Рума у прелазак са мазута на гас

Након што је изградила две потпуно нове гасне котларнице и значајно смањила употребу мазута те прешла на гас, Општина Рума наставља са оваквом праксом, пребацујући што је више објеката могуће на гас. Расписане су јавне набавке за више објеката у том погледу, а један од њих је и Дом здравља.

 

„Они су имали велики проблем са котларницом. Ми смо ове године одлучили да издвојимо средства да се Дом здравља повеже на котларницу „Солидарност“ и заиста у последње време нико није толико улагао у екологију, заштиту животне средине, образовне и здравствене установе“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

Последњим, другим ребалансом буџета обезбеђена су додатна средства за преостале објекте који ће прећи са мазута на гас. У буџету је планирано укупно три милиона за котларницу у Јаслицама, 6,6 милиона за котао у грабовачкој школи и 17 милиона за прикључење Дома здравља на Солидарност.

 

“ У Грабовцима ћемо променити котао за централно грејање ту је на угаљ, заменићемо га са гасним котлом. Ту су предвиђена додатна средтва од два милиона динара, укупно 6 милиона са пдв-ом. Такође, вртић Јаслице код Вељкове школеу је котао такође на мазутзаменићемо га са гасним котлом и остаће нам још само вогањска подручна школа која припада ОС Вељко Дугошевић.Дакле ту ћемо планирати у неком наредном периоду такође да котао заменимо сагасним котлом“, рекао је Душан Љубишић, начелник Општинске управе Рума.

Претходно су обезбеђена средства и за Котларницу Центар – југ.

Надлежни кажу да се оваквим мерама доприноси здравијој и чистијој животној средини пре свега, али се на неки начин и помаже Јавном предузећу Стамбено, које, према наводима бележи све бољи финансијски биланс, а очекује се и да ускоро изађе из губитака и почне да послује позитивно.