Ukusni, dekorativni buketi maštovite Rumljanke

Rumljanka Ljiljana Božić, jedinstvena je u Sremu po hobiju kojim se bavi. U poslednjih nekoliko meseci od povrća, voća, cveća i raznih dodataka pravi ukusne i vrlo dekorativne bukete. Dovoljno je samo da izrazite želju i kažete za koju priliku je buket, sve ostalo je briga ove talentovane i maštovite Rumljanke. Ovih dana izuzetno je popularan sremački buket napravljen od kulena, kobasica, slanine, paradaiza, a neizostavno je i klasje žita.

Ljiljana Božić je nakon završenog kursa jestive floristike počela da izradjuje veoma dekorativne bukete. Ova veština je u Rusiji veoma popularna, a Ljiljana je pionir u tom poslu u Sremu. Važno je savladati tekniku, a onda kreativnost čini svoje.

Namirnice koje se kupuju za bukete moraju biti sveže i odredjenog oblika. U buketima se mogu naći paprika, rotkvice, jagode, ruzmarin, a u sremačkom, koji je sada pravi hit i kulen, kobasice, slaninica. Ljiljana sasluša svaku želju, ali krajnji izgled i kombinacija je ipak njena. Važno je da svi budu zadovoljni.

Za Ljiljanin hobi mnogi su već čuli. U Rumi, njeni buketi su već popularni, a za njen hobi čuli su i u Surčinu, Pećincima, Novom Sadu… Ove dekorativne bukete Ljiljana će izložiti i na Noćnom bazaru u Rumi, koji je zakazan za 12. i  13. jun od 17 do 23 časa. Recimo i to da je svaki buket različit i unikatan, a na predstojećoj manifestaciji prvi put će biti predstavljeni buketi za mušracem, sa pravim sremačkim vinom i domaćom rakijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*