Udruženje poljoprivrenika u Pećincima prati moderne tokove

Jedno od veoma aktivnih i uspešnih udruženja poljoprivrednika je svakako udruženje u Pećincima. Okuplja blizu 600 poljoprivrednika i 30 pčelara. Prošlu godinu obeležilo je niz veoma uspečnih akcija u njihovoj organizaciji, a paori sa područja te sremske opštine su imali priliku da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, a putem sms poruke svaki njihov član pravovremeno dobija obaveštenja o konkusrima republike i pokrajine koji se odnose na poljoprivrednu proizvodnju, stočarstvo ili pak nabavku nove mehanizacije.

Marijana Panić predsednica udruženja poljoprivrednika i pčelara Opštine Pećinci ističe da je prošla godina bila izuzetno dobra. Organizovana je akcija prikupljanja ambalažnog otpada, urađena besplatna analiza zemljišta koju je finansirala Opština Pećinci, a organizovana su i razna predavanja eminentnih stručnjaka iz raznih oblasti poljoprivrede.

Da bi poljoprivrednici pećinačke opštine bili uvek pravovremeno informisani o svim aktuelnim poljoprivrednim temama, od 2018. godine, uvedena je praksa obaveštavanja putem sms, tako da paori uvek na vreme dobiju sve potrebne informacije o kreditima, subvencijama i konkursima sa republičkog ili pokrajinskog nivoa. Ta praksa biće nastavljena i ove godine.

Inače, Udruženje poljoprivrednika je osnovano 2014. godine, trenutno broji 600 poljoprivrednika i 30 pčelara sa tendencvijom da se taj broj u ovoj godini poveća. Situacija sa korona virusom poremetila je planove Udruženja tako da neka od planiranih predavanja neće biti održana, ali to ne znači da će paori ostati uskraćeni za neke bitne informacije. O svemu što ih interesuje odgovor će svakako dobiti u kancelariji Udruženja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*