Ударио полицајца песницом па се позвао на посланички имунитет: Ђорђе Микетић предводио нереде на Шодрошу

Члан партије Александра Јовановића Ћуте је све време био на челу демонстраната и провоцирао полицију.

Народни посланик из странке Заједно и коалиције „Морамо“ Ђорђе Микетић на данашњем неуспелом протесту на Шодрошу напао је припаднике Министарства унутрашњих послова. Он је том приликом песницом ударио полицајца, а када су су органи реда покушали да га лише слободе, Микетић се позвао на посланички имунитет.

Члан партије Александра Јовановића Ћуте је све време био на челу демонстраната, провоцирао полицију и позивао остале демонстранате да чине исто. На крају је починио кривично дело Напад на службено лице, али није био спреман да сноси последице због насилничког понашања него се сакрио иза посланичког имунитета.

Брига за екологију само маска
Наравно, противљење изградњи моста због наводне бриге за екологију је само маска за стварање политичке нестабилности у Србији у тренутку када је наша земља под огромним притисцима због своје суверенистичке политике. И док Запад на разне начине покушава да примора српски државни врх да уведе санкције Руској Федерацији, за шта се њихове марионете у Србији отворено залажу, док су притисци по питању Косова и Метохије све већи и док нам из региона стижу отворене претње, опозиција покушава да дестабилизује ситуацију у земљи када год неки пројекат изградње треба да се реализује.

Као што се могло видети на примеру Микетића који је физички насрнуо на полицајца, већина демонстраната и нису из Новог Сада, него су дошли из Београда и других градова. Сасвим је јасно да грађани Новог Сада апсолутно подржавају пројекат на који њихов град чека деценијама. Против изградње моста очигледно је тек пар десетина дежурних опозиционара и “стручњака за све теме” који се противе сваком пројекту изградње у Српској Атини.

Нападали полицију
Подсетимо, на данашњем протесту самозваних еколога дошло је до инцидента када су демонстранти напали на полицију.

Пар десетина самозваних еколога запалило је бакље и покушало да пробије полицијски кордон. Припадници Министарства унутрашњих послова су реаговали у скалду са законом и нису дозволили демонстрантима да поруше заштитну ограду која се налази око градилишта. Том приликом је ухапшено пет особа.

Нешто раније, демонстранти које су предводили Ћута и Микетић су провоцирали провоцирали и претили припадницима МУП-а.
Полицајци, ако овако наставите не можемо гарантовати вашу безбедност – повикао је један од демонстраната испред кордона полиције, док су други узвикивали да „нису људи“.

Интереси прозападних медија му на првом месту

Иначе, откако је народни посланик, Микетић се није претерано борио за права грађана Србије, али је зато био јако заинтересован за интересе прозападних медија.

Тако је данас, у име посланичке групе Морамо – Заједно, упутио допис секретару парламента у коме се тражи да се у Скупштини Србије омогући приступ Н1, Новој С и Инсајдеру.

– Кабловски оператер који је инсталиран у Народној скупштини, међу понуђеним програмима нема у понуди велики број информативних канала: Н1, Нова С, Инсајдер. Такође, путем бежичног интернета нисмо у могућности да приступимо ЕОН платформи за праћење вести – пише у допису.
Поред одбране прозападних медија, Микетић је био јако заинтересован и за геј параду, те је инсистирао да се она одржи упркос упозорењима из МУП-а да постоје објективни безбедносни ризици уколико се то догоди. Ипак, приоритет Ћутиног партијског колеге су биле жеље америчке амбасаде а не безбедност грађана Србије.

Тражи да Србија уведе санкције Русији

Осим тога,  Микетић се посебно залагао за увођење санкција Руској Федерацији.

– Руска агресија на Украјину постала је очигледна претња опстанку човечанства. Хитна мобилизација грађанства и отворена претња нуклеарним оружјем, после војних пораза од слабијег противника, који је жртва агресије, учинила је нужним да Србија што хитније поведе расправу  и одреди се према алармантим потезима Москве – изјавио је он.

Подсетимо, Републичка грађевинска инспекција извршила је прекјуче, 21. октобра, сходно законским овлашћењима ванредни инспекцијски надзор у погледу извођења радова на изградњи привремене саобраћајнице са привременим мостовима за потребе грађења моста преко реке Дунав, у оквиру пројекта изградње Обилазнице око Новог Сада са мостом преко реке Дунав на траси државног пута ИИА реда – број 111, на катастарским парцелама које припадају КО Нови Сад ИИ, на територији града Новог Сада и КО Сремска Каменица, на територији општине Петроварадин.

Током инспекцијског надзора, а након извршеног увида у документацију и непосредним обиласком терена, Републичка грађевинска инспекција је установила да инвеститор предузеће „Коридори Србије“ поседују адекватна одобрења надлежног органа за спровођење припремних радова, као и изградњу привремених мостова са десне и леве обале реке Дунав, у оквиру прве и друге фазе изградње обилазнице око Новог Сада.