U toku 2. Sajam „Jednaki“

Od 23. do 27. oktobra u hali 3A Beogradskog sajma traje Sajam „Jednaki“ u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije. Cilj sajma je informisanje javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana.

U okviru štanda Ministarstva i NOOIS-a obezbeđen je izložbeni prostor na kojem su izložene slike i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom, kao i staklene vitrine u kojima će biti izložene rukotvorine, nakit i različiti proizvodi koje su takođe izradile osobe sa invaliditetom i korisnici ustanova socijalne zaštite.

Tokom Sajma će kroz brojne radionice, kulturno-umetničke programe, okrugle stolove i slično, osobe sa invaliditetom predstaviti svoj rad i rad svih Saveza i udruženja osoba sa invaliditetom iz cele Srbije, a učestvovaće i gosti iz zemalja regiona.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*