У суботу свесрпски сабор „Крушедолска звона“

У суботу 28. маја 2020. године, у манастиру Крушедол, одржаће се 16. крајишки црквено-народни свесрпски сабор „Крушедолска звона“, који ће започети у 9.30 часова архијеријском литургијом и парастосом за све Србе страдале у ратовима од 1991. до 1999. године и умрле у избеглиштву.

На сабору духа и народног стваралаштва, саборашким поздравом у 13 часова присутнима ће се обратити Вељко Вукелић, председник Организационог одбора сабора „Крушедолска звона“, а потом ће скуп и присутне благословити владика сремски господин Василије. Крушедолску беседу одржаће Ратко Дмитровић, министар за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије.

На сабору се очекује присуство и обраћање Милорада Додика, српског члан Председништва БиХ, као и присуство бројних представника Владе Републике Српске и Владе Републике Србије. Сабору ће присуствовати и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

У богатом културно-уметничком програму учествоваће Милица Досковић, Фенечки бисери, Баја мали Книндџа, Минђушари и бројна културно-уметничка друштва.

Финанцијски, технички и организационо и ове године сабор је подржало Представништво Републике Српске у Београду.
Извор/ фото/ Представништво Републике Српсе у Србији