U Staroj Pazovi, Pećincima i Inđiji povećan broj zaraženih korona virusom

U staropazovačkoj sredini broj zaraženih virusom korona u odnosnu na predhodni izveštaj porastao je za 24 nova slučaja i u ovom trenutku iznosi 163 aktivna slučaja. Zaražene osobe sa teritorijete opštine sa težom kliničkom slikom se pored Beograda, Sremske Mitrovice i Novog Sada, zbog nedostaka bolničkih kapaciteta, transportuju čak i u Nišku banju.Trenutno su aktuelne porodične epidemije, kaže za RTVSP epidemiolog Dr Duško Koldžić iz Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ u Staroj Pazovi. U tri kovid ambulante aktivno je 6 medicinskih ekipa. Na dnevnom nivou pregleda se oko 200 pacijenata, 10 procenata od toga bude pozitivno.U ambulantama u Staroj Pazovi, Krnješevcima i Surduku trenutno su dostupni antigenski testovi, čija je prednost to što su brzi i pouzdani – za petnaestak minuta pokazuju da li je virus prisutan.

Iz dana u dan, u pećinačkoj  opštini sve je više potvrđenih slučajeva infekcije korona virusom. Prema podacima Štaba za vanredne situacije Opštine Pećinci samo tokom jednog dana, u kovid ambulanti pećinačkog Doma zdravlja pregledano je ukupno 98 pacijenata, a 21 lice je pozitivno na korona virus. Iz pećinačkog Štaba podsećaju građane da su  na snazi nove protivepidemijske mere, kao i da je obaveza svakog građanina da poštuje iste i na taj način zaštiti sebe i druge. Kako su saopštili u Štabu, nadležne službe će strogo kontrolisati sprovođenje kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije) kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

U inđijskom Domu zdravlja otvorena je druga Kovid ambulanta usled povećanog broja pacijenata sa simptomima korona virusa. Nova Kovid ambulanta nalazi se na nekadašnjem odeljenju hirurgije. Druga ambulanta otvorena je kako bi se obavljali kontrolni preglei pacijenata, a radiće ukupno pet lekarskih ekipa. Broj pregledanih lica tokom dana kreće se preko 200 a broj rendgen snimaka prešao je broj od 80 na dnevnom nivou. Od ukupnog broja testiranih lica uglavnom polovina bude pozitivna na kovid 19, ističu u Domu zdravlja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*