U Platičevu radno

Predstavnici rumske lokalne samouprave obišli su danas radove u centru Platičeva. Meštani Platičeva su u okviru projekta „Participativno budžetiranje“ izglasali da se ove godine uredi centar sela. Oko 1.200 kvadratnih metara će biti prekriveno behaton pločama, biće uređen parking prostor i trotoari. S obzirom na to da je obuhvaćen prostor od Lovačkog doma, Doma kulture, pa do škole i Doma zdravlja, to će dati neku novu sliku centra sela, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.
– Platičevo to zaslužuje jer su dosta razvijeno selo i dobro su organizovani. Savet mesne zajednice Platičevo dobro radi i mi smo u prethodnom periodu dosta investirali u Platičevo. Savet ima energije i bori se za svoje selo i to je primer za ostale mesne zajednice, mada mi ravnomerno ulažemo kako u gradske tako i u seoske mesne zajednice, ne pravimo razliku. Svakom zahtevu koji je ozbiljan i koji bi poboljšao kvalit života izlazimo u susret. Ovo smo finansirali iz budžeta sa tri miliona dinara, a sva procedura je išla preko Saveta MZ. Nadam se da će ovi poslovi biti završeni u narednih desetak dana i pored toga što smo ušli u kritični deo što se vremenskih uslova tiče – izjavio je Mančić.
Jovan Salatić, predsednik Mesne zajednice Platičevo, kaže da je centar poslednji put rađen 76. godine kada je u selu bila emisija „Znanje i imanje“.
– Raduje me sve što doprinosi razvoju sela i boljem standardu građana. U planu je još za sledeću godinu asfaltiranje Ulice Vuka Karadžića – izjavio je Salatić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*