U Nemačkoj doneta odluka o bratimljenju Brezenbrika i Rume

Odlična saradnja Rume i nemačkog grada Berzenbrika podignuta je na još viši nivo. Naime, Skupština nemačkog grada Berzenbrika je na zasedanju donela odluku o bratimljenju sa Rumom. Gradonačelnik Berzenbrika dr Horst Bajer i čelni ljudi organizacije „Gradimo mostove“, zadužene za saradnju Rume i nemačkog grada, Hari Kindt i Goran Dragić uputili su sinoć čestitke na bratimljenju predsedniku Opštine Ruma Slađanu Mančiću.

– Dobre vesti nam stižu iz Nemačke. Sjajna saradnja naša dva grada biće krunisana potpisivanjem povelje o bratimljenju. Još uvek je rano za konkretne datume, ali je u planu potpisivanje Povelje i u Nemačkoj i u našem gradu. Sinoć sam obavešten da su za bratimljenje naša dva grada glasali u parlamentu Berzenbrika i predstavnici pozicije i opozicije i gotovo jednoglasno (samo jedan odbornik nije glasao za bratimljenje) doneli odluku koja otvara vrata za još intenzivniju saradnju, ocenio je predsednik Mančić.

Podsetimo, Ruma i Berzenbrik već zajedno učestvuju u projektu „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“, od koga će najveću benefit imati područno odeljenje OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ u Malim Radincima.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*