U Laćarku sahranjen heroj sa Košara

Zoran Veselić, jedan od heroja sa Košara, sahranjen je danas, 22 godine posle pogibije, u rodnom Laćarku. Njegovo telo je u sredu u Prištini preuzeo predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, a vojnika je sahranio ujak Stevan Petrović jer su Zoranovi roditelji u međuvremenu pomrli.

Zoran Veselić junački je poginuo 19. maja 1999. godine zajedno sa još dva saborca na lokaciji Maja glava, a identifikovan je tek u novembru prošle godine. Sahranjen je u rodnom Laćarku nakon što je prošlo 22 godine od pogibije. Vojnika je sahranio ujak Stevan Petrović jer su Zoranovi roditelji u međuvremenu pomrli

Zoran je bio dobrovoljac koji se nijednog trenutka nije dvoumio kada je otadžbina pozvala u odbranu od agresora. Rođen 12. februara 1972, imao je tek nešto više od 27 godina kada je kao pripadnik regularnih jedinica Vojske Jugoslavije upućen u pakao Košara da zaustavi ofanzivu šiptarskih terorista i albanske vojske, potpomognutih plaćenicima, ali i specijalcima iz redova NATO snaga.

Posmrtni ostaci Zorana Veselića, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici.

Sahrani poginulog vojnika na laćaračkom groblju prisutsvovao je i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić, a Zoran  Veselić, heroj sa Košara sahranjen je uz vojne počasti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*