U Drugoj zdravstvenoj ambulanti u Sremskoj Mitrovici na lični zahtev testiranje na virus COVID-19

Svi građani koji žele da se na lični zahtev testiraju na virus COVID- 19, mogu to učiniti u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, koja se nalazi u ulici Petra Preradovića broj 2 u Sremskoj Mitrovici. Radno vreme ove ambulante je od 8 do 12 časova. Svi ostali pacijenti koji imaju simptome slične COVID infekciji treba da se jave na pregled u COVID ambulantu, koja se nalazi u Sedmoj zdravstvenoj ambulanti, rekao je za Gradsku M televiziju, Vojislav Mirnić, načelnik GU za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Načelnik Mirnić je naglasio i da Grad Sremska Mitrovica raspolaže sa dovoljnim brojem testova, kao i to da je prethodnih dana primećen skok broja zaraženih u Sremu, ali je epidemiološka situacija za sada pod kontrolom. Što se tiče Sremske Mitrovice, većina pacijenata ima lakšu kliničku sliku.

Kako bi se sprečilo širenje virusa COVID -19 potrebno je da se svi građani striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava, kao što su: poštovanje fizičke distance minimum 1m, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, upotreba dezinfekcionih sredstava i vršenje svih mera lične higijene, kao i izbegavanje zadržavanja u zatvorenom prostoru u kojem boravi veći broj ljudi. Osobama koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajem, preporučuje se da ostanu 14 dana u samoizolaciji od poslednjeg kontakta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*